Wimpers oliën – Het oerritueel in een moderne versie
Wimpers oliën is niet zo populair als haar oliën, dat is een behandeling die afhankelijk is van het aanbrengen van natuurlijke oliën op de haarlokken en de hoofdhuid om ze te voeden, te hydrateren en te regenereren. Dat de wimpersoliebehandeling niet populair is wordt bepaald door de effecten die kunnen worden bereikt – ze zijn niet zo spectaculair en gemakkelijk waarneembaar als bij de haarbehandeling. Eigenlijk kunnen wimpers ook profiteren van deze behandeling. Natuurlijke oliën vormen immers een perfect middel om de haargroei te versterken en te versnellen. Wil je dikke en sterke wimpers hebben? Gebruik de kracht van oliën en laat de schoonheid van uw wimpers los.
Wat is wimperolie?
Zoals hierboven vermeld, kan de behandeling met wimperolie worden vergeleken met het oliën van het haar. Om dit te verduidelijken, moet een natuurlijke en koudgeperste olie op de wimpers worden aangebracht. Het enige verschil tussen de procedures is echter dat het geen zin heeft om de olie uit de wimpers te verwijderen tijdens het oliën van het haar. Het is het beste om de wimpers voor het slapen gaan in te smeren met olie. Dan krijgt de olie voldoende tijd om door de wimpers te dringen om ze de hele nacht te blijven voeden.
Het oliën van de wimpers kan beter niet overdag gedaan worden. Vette olie is niet de best mogelijke primer om aan te brengen voordat je ’s morgens je make-up aanbrengt. Het kan zorgen dat een mascara uit je wimpers loopt. Bovendien kan er olie in de ogen komen zodat we een dag lang met onze ogen knipperen en over de oogleden wrijven, waardoor de olie zich onbewust over de hele ooghuid verspreidt.
Al met al is het beste moment om de wimpers ’s avonds te oliën. Waarom in de eerste plaats olie op de wimpers doen? Wat bevatten de natuurlijke oliën die het haar, de wimpers en de nagelconditioner zo goed maken?
Hoe beïnvloeden oliën de wimpers en het haar?
Natuurlijke, koudgeperste en niet-geraffineerde oliën (dus niet de bak- en braadoliën die we gebruiken om voedsel te bereiden) zijn een waardevolle bron van vetzuren, fytosterolen, flavonoïden, vitaminen en mineralen. Ook bevatten ze geen synthetische stoffen, parabenen of voor de huid irriterende stoffen.
Hun moleculen beïnvloeden zowel het binnen- als buitenoppervlak van de wimpers. Ze dringen door in de binnenste structuren om alle microschade te herstellen en het haar van binnenuit te herstellen. De moleculen van oliën zijn in staat om hun vorm aan te passen om zo door de keratine schubben te gaan om dieper door te dringen. Dankzij dit vermogen krijgt het haar de grootste zorg.
Voor zowel de oliën als de wimpers hoef je geen kennis te hebben van de poreusheid van het haar, maar het is de moeite waard om na te gaan welke oliën de meeste vitaminen bevatten en welke olie erkend wordt als de remedie tegen superdroge wimpers, welke je het beste beschermt en welke glanst of de kleur intensiveert.
Welke oliën kiezen we om de wimpers te conditioneren?
In principe kunnen de wimpers worden geolied met elke olie, maar als je een bepaald effect wilt bereiken en het meeste ui de behandeling wilt halen dan moet je kiezen voor een olie met het grootste aantal voedende stoffen. Hier zijn drie fijne oliën die gebruikt kunnen worden om de wimpers te conditioneren:
– ricinusolie – dit is natuurlijk de allereerste natuurlijke olie die in je opkomt bij het denken over het oliën van je haar. Het werd immers door onze overgrootmoeders gebruikt om de haargroei te versnellen. Helaas werd deze schijnbaar snellere haarverlenging in verband gebracht met de natuurlijke levenscyclus van het haar in plaats van met de kwaliteiten van de olie. Toch kan niet gezegd worden dat ricinusolie geen goede conditioner is die de wimpers niet kan beschermen tegen beschadigingen omdat het het haar wel beschermt. Bovendien maakt ricinusolie de kleur van de wimpers donkerder.
– Arganolie – dit is ongetwijfeld de echt krachtige stof op het gebied van haar- en lichaamsverzorging. Het is perfect voor de rijpere huid, het vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes, verwent zowel het haar als de wimpers en wenkbrauwen. Het gaat kroeshaar tegen en biedt bescherming tegen hitte. Om die reden is arganolie een perfecte conditioner om zowel in de winter te gebruiken, terwijl we het grootste deel van onze tijd in verwarmde kamers doorbrengen, en in de zomer wanneer de temperatuur echt hoog is.
– avocado-olie – een uitstekende wimper en haarconditioner. avocado-olie wordt aangeduid als Super Oil omdat het 7 vitaminen bevat, evenals vetzuren, flavonoïden, fytosterolen en squaleen. Het is een fijne vitamine behandeling voor haar, wimpers en nagels.
Een alternatief voor natuurlijke oliën
Natuurlijke oliën vormen een effectieve behandeling die een positieve invloed heeft op de conditie van haar, wimpers en wenkbrauwen. Helaas is het oliën van de wimpers tijdrovend, wat betekent dat men lang moet wachten tot de effecten bevredigend zijn. Het is een procedure van enkele maanden waarbij regelmatig olie wordt aangebracht en die elke dag voor het slapen gaan wordt toegepast.
Als je de wimpers sneller wilt voeden en versterken, kies dan voor een speciaal wimperserum. Het is een kleurloze vloeistof die langs de bovenste en onderste wimperbasis moet worden aangebracht. Een wimperserum versnelt de wimpergroei en versterkt de wimpers, wat het probleem van haaruitval aanpakt. Het beste wimpelserum werkt in minder dan een maand. De effecten van de behandeling komen in de vorm van sterkere en dikkere wimpers.